+386 (0)59 071 390
prodaja@minitec.si
info@minitec.si

Vsestranska delovna miza

Vsestranska delovna miza
16.11.2022

Jesen in zima sta za ljubitelje modelarstva priljubljen čas za izdelavo novih letal in ladij ali popravljanje obstoječih modelov. Neredko se zgodi, da se kuhinjska miza ali vratno krilo spremenita v podlago za naporno in zelo natančno delo.

Očitno je, da to ni idealno za predmete, katerih vrednost hitro doseže petmestno število. Za opravljanje določenih dejavnosti se morate pogosto raztegniti ali dolgo časa ostati v naporni drži. Če želite hkrati delati na različnih delih modela, pogosto nimate dovolj prostora. Številni izdelovalci modelov zato želijo profesionalno delovno mizo, ki izpolnjuje njihove posebne zahteve glede funkcionalnosti in ergonomije.

Ekipa podjetja "Die Modellwerker" iz Gersheima pozna te potrebe iz lastnih izkušenj, zato je zasnovala vsestransko delovno mizo, ki je idealno prilagojena zahtevam modelarstva. Osrednja elementa sta namizna plošča, ki je posebej odporna na torzije, ter ogrodje iz aluminijastih profilov MiniTec.

Na tej podlagi je bila ustvarjena prilagodljiva rešitev s številnimi prednostmi:

  • Model je mogoče obrniti proti delavcu, saj je naklon namizne plošče brezstopenjsko nastavljiv za 360°. 
  • Delovna višina je električno brezstopenjsko nastavljiva in jo je mogoče prilagoditi višini modelarja.
  • Obe strani mizne plošče se lahko uporabljata za hkratno delo na različnih obdelovancih.
  • Na voljo so vsestranske možnosti za pritrditev orodij, razsvetljave, posebnih dodatnih mizic in druge dodatne opreme.
  • Dimenzije in funkcionalna oprema so individualno prilagojene zahtevam strank.

Miza seveda ni namenjena le izdelavi modelov, temveč jo je mogoče uporabiti tudi za najrazličnejša montažna dela. Na primer, ko gre za ročno sestavljanje ali obdelavo majhnih in srednje velikih serij katerega koli izdelka. Ali za fleksibilno izvajanje postopkov spajkanja ali za sestavljanje kabelskih snopov. Razpon uporabe je ogromen.

Vse novice
© MiniTec d.o.o. | Vse pravice pridržane