+386 (0)59 071 390
prodaja@minitec.si
info@minitec.si

PROFILNI SISTEM

Že Brockhausova enciklopedija omenja termin ''modularni sistem'' -sinonim: metoda za sestavljanje kompleksnih tehničnih sistemov s pomočjo enostavnih "blokov" katerih izdelava je enostavna, ekonomična in z velikim številom možnosti postavljajo visoko mejo uporabnosti in fleksibilnosti sistemov katere gradimo.

To misel smo upoštevali pri razvoju lastnega profilnega sistema. Cilj je maksimalna enostavnost in možnost izdelave najrazličnejših aplikacij z uporabo kar se da majhnega števila profilov. Kot rezultat razvoja, z omenjenimi smernicami, je profilni sistem z manj kot 50 različnimi profili s katerimi lahko izdelujemo ergonomična delovna mesta, dinamične linearne enote in vse do kompleksnih montažnih linij.

Zahvaljujoč enotnemu sistemu utora so vsi profili popolnoma kompatibilni kar poenostavi in zmanjša število potrebnega orodja za montažo profilov in komponent.

Prednost: prihranek na času montaže in minimalna zaloga materiala

Pri optimizaciji posebnih utorov v profilih je MiniTec, v sodelovanju z uglednim Fraunhofer-Institut for Industrial Mathematics ITWM, dosegel optimalne rezultate.

  • Globina utora 15mm dovoljuje velik razpon uporabe različnih dolžin vijakov
  • Debelejši zavihki utorov omogočajo širši utor in omogočajo večje obremenitve
  • Enotna luknja za navoj omogoča pritrjevanje samovreznih vijakov – pritrjevanje brez izdelave navojev
  • Enoten radius robov 2,5mm ne zadovolji samo potrebo po estetiki ampak ima tudi varnostne in funkcionalne lastnosti. Minimalni razmaki v sestavljeni konstrukciji in brez nevarnosti poškodb na robovih profilov zaradi ostrih robov
© MiniTec d.o.o. | Vse pravice pridržane